iFenix “Tips och Trix” – Snabbkommandon och snabbtexter

Genesis 2017, Stockholm.

Vi vet att våra kunder uppskattar när det gör enkelt och framförallt snabbt att arbeta i iFenix. Vår funktionalitet kring snabbtexter och framför allt snabbkommandon är därför väldigt uppskattade så därför tänkte vi bjuda på några tips kring just dessa funktioner. Håll utkik efter vårt nyhetsbrev för att inte missa nästa inlägg med tips och trix!

Snabbtexter
För att underlätta för alla användare kan ni lägga in malltexter som kan användas i utvalda eller samtliga funktioner där det finns textfält tillgängliga, exempelvis Notat. Det kan vara text med kontaktuppgifter till inloggad användare, meddelanden om att varor finns att hämta i butik. Klicka på Insert-knappen (Ins) på tangentbordet för att få upp en lista/meny med de sparade snabbtexter som finns. Hantera de sparade snabbtexterna genom att klicka på ikonen med skiftnyckeln.

Snabbkommandon i offert och order
Ibland är det skönt att slippa klicka så mycket och sköta alla val via tangentbordet istället. Det finns därför flera kortkommandon i Offert och Order som ni kan använda er av för att enklare komma framåt och nedan har vi valt ut några av dem som kommer göra er användning av iFenix smidigare.

Förflytta dig enkelt mellan kassavyn, ordervyn och utleveransvyn.

Alt + O = Gå till ordervyn
Alt + U = Gå till utleveransvyn
Alt + K = Gå till kassavyn
Alt + A = Gå till arbetsordervyn
I fältet för leveransdatum i Offert och Order kan ni använda er av nedan snabbkommandon för att snabbt ändra datum.

/ = dagens datum
+3 = leverans om 3 dagar
På orderraderna i både Offert och Order kan ni bland annat använda er av nedan kommando i fältet för artikelnummer.

“,” (kommatecken) för att kopiera raden ovan.