Snabbtexter

För att underlätta för alla användare kan ni lägga in malltexter som kan användas i utvalda eller samtliga funktioner där det finns textfält tillgängliga, exempelvis Notat. Det kan vara text med kontaktuppgifter till inloggad användare, meddelanden om att varor finns att hämta i butik. Klicka på Insert-knappen (Ins) på tangentbordet för att få upp en lista/meny med de sparade snabbtexter som finns. Hantera de sparade snabbtexterna genom att klicka på ikonen  med skiftnyckeln.

Snabbkommandon i offert och order

Ibland är det skönt att slippa klicka så mycket och sköta alla val via tangentbordet istället. Det finns därför flera kortkommandon i Offert och Order som ni kan använda er av för att enklare komma framåt och nedan har vi valt ut några av dem som kommer göra er användning av iFenix smidigare.

Förflytta dig enkelt mellan kassavyn, ordervyn och utleveransvyn.

  • Alt + O = Gå till ordervyn
  • Alt + U = Gå till utleveransvyn
  • Alt + K = Gå till kassavyn
  • Alt + A = Gå till arbetsordervyn

I fältet för leveransdatum i Offert och Order kan ni använda er av nedan snabbkommandon för att snabbt ändra datum.

  • / = dagens datum
  • +3 = leverans om 3 dagar

På orderraderna i både Offert och Order kan ni bland annat använda er av nedan kommando i fältet för artikelnummer.

  • “,” (kommatecken) för att kopiera raden ovan.